Deze hartige taart is een kruising
tussen een quiche en een hartige cheese cake. Het is een echte
caloriebom, maar wel erg lekker. Als avondmaaltijd is deze taart voor
4 personen. Als lunch is dit een taart voor 8 personen.
Ingrediƫnten:
8 plakjes bladerdeeg
4 eieren
2 kuipjes kruiden roomkaas
1 prei
200 gram hamreepjes
peper en zout
Bereiding:
- Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
- Verwarm de oven voor op 175 - 200
graden.
- Snij de prei in halve schijfjes.
- Was de prei en laat ze daarna goed
uitlekken.
- Bak de hamreepjes in een koekenpan.
- Bak de preireepjes mee.
- Laat de ham en prei nog even
uitlekken.
- Kluts de eieren met een garde in een
kom.
- Voeg de roomkaas aan de eieren toe en
kluts nog even.
- Bekleed een springvorm met de plakjes
bladerdeeg.
- Voeg de ham en prei bij de eieren en
de roomkaas.
- Schep de vulling in de taartvorm.
- Bak de taart in 30 tot 45 minuten in
het midden van de oven. De taart is gaar als de ei gestold is en het
bladerdeeg goudbruin.
Variatie:
Je kan de roomkaas ook vervangen door
room en geraspte kaas. In plaats van ham en prei, kan je bijvoorbeeld
ook kiezen voor paprika, champignons, ui en spek.
Heerlijk!
BeantwoordenVerwijderenJa dat is ie zeker!
Verwijderen