Ik maakte deze keer voor visite, maar de cake was erg droog, dus heb ik er de volgende dag zoute
karamelsaus bij gemaakt.
200 gram boter
200 gram suiker
4 eieren
100 gram bloem
100 gram zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels cacaopoeder
4 eetlepels zonnebloem olie
snufje zout
olie en wat bloem voor de cakevorm
half zakje maltezers
1 kopje hagelslag
2 eetlepels melk
1 kopje suiker
1/4 kopje water
1 klontje boter
1 scheutje melk
1 schepje bloem
1/2 theelepel zeezout
Bereiding
- Laat de boter op kamertemperatuur komen. Mix het daarna met de suiker tot een gladde massa.
- Voeg één voor één de eieren toe en blijf mixen.
- Zeef de bloem, het zelfrijzend bakmeel en het cacao poeder boven het beslag en schep dit voorzichtig door.
- Voeg 4 eetlepels zonnebloemolie toe en een snufje zout. Schep dit door het beslag.
- Vet een cakevorm in met wat olie en bestuif met wat bloem.
- Bak de cake op 175 graden voor 40 tot 50 minuten. Laat de cake daarna even afkoelen.
- Zet een kopje hagelslag met 2 eetlepels melk even in de magnetron. meng dit met een vork tot een plakkerige massa.
- Snij de cake over de lengte doormidden, leg de bovenkant voorzichtig opzij.
- Smeer de onderkant in met het hagelslagmengsel. Verdeel daarover de maltezers. (Eventueel de maltezers eerst halveren)
- Leg de bovenkant weer voorzichtig op de onderkant. Laat de cake in de koelkast afkoelen en stevig worden.
- Smelt 1 kopje suiker in een pannetje met 1/4 kopje water. Blijf erbij en roer tot de suiker licht bruin wordt.
- Haal de pan van de warmtebron af.
- Meng 1 klontje boter, een scheutje melk en 1 schepje bloem door de karamel, tot het helemaal gesmolten is. Eventueel boven een laag vuur.
- Voeg als laatste het zeezout toe.
- Dien de cake op en schenk de karamelsaus erover uit. Besprenkel het geheel eventueel met nog wat zeezout.
Mjammie, lijkt me lekker. Ik ben dol op alles met caramel.
BeantwoordenVerwijderen