Paella met een twist
Ingrediƫnten:
Zonnebloemolie
1 tl cayennepeper
1 tl chilipeper
2 tl paprikapoeder
Mespuntje zout
4 kippenpoten
2 uien
2 tenen knoflook
250 gram chorizo
4 tomaten
250 ml gezeefde tomaten
125 gram champignons
1 rode paprika
1 groene paprika
2 kopjes gele rijst
1 kopje doperwtjes
halve citroen
evt wat maizena
Bereiding:
- Maak een marinade van 2 eetlepels
zonnebloemolie, de cayennepeper, de chilipeper, paprikapoeder en het
zout. Hou je niet van pittig eten, halveer dan de hoeveelheid van de
chilipeper en de cayennepeper.
- Leg de kippenpoten minstens 10
minuten in de marinade.
- Snij de uien en de knoflook klein.
- Verwarm een braadpan of hapjespan
met deksel op hoog vuur.
- Bak de kip met de marinade kort
aan.
- Voeg de uien en de knoflook toe.
- Haal het velletje van de chorizo
en snij de worst in halve plakken.
- Bak de chorizo mee.
- Schep het geheel om en zet het
vuur lager.
- Snij de tomaten en blokjes.
- Voeg de tomaten en gezeefde
tomaten toe aan de braadpan.
- Snij de champignons, de rode en
groene paprika en grove stukken.
- Voeg deze groenten aan de braadpan
toe en schep het geheel nog eens om.
- Kook de gele rijst met de
doperwtjes in een pannetje met water, terwijl de rest in de braadpan
lekker kan sudderen.
- Laat de rijst en de doperwtjes
uitlekken.
- Snij een schijfje citroen af om te garneren. Knijp het sap van een halve citroen uit boven de braadpan.
- Schep de ingrediƫnten in de
braadpan om en controleer de dikte van de saus. Wordt de saus te dun
vanwege vocht en olie van de kip, dan kan je de saus binden met wat
maizena. Dat doe je zo: voeg 2 tl maizena toe aan een half kopje
kokend water. Roer alle klontjes eruit. Voeg het maizena mengsel aan
de saus toe en roer goed door.
- Controleer of de kip gaar is.
Wanneer de kip gaar is, kan je het gerecht serveren.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten