zondag 23 maart 2014

Een nieuwe naam voor Roos

Dit is Roos. Of nou ja, dit is een plaatje wat ik vond van een meisje dat precies lijkt op het personage Roos voor mijn boek. Nou heb ik een klein probleem. Het andere personage uit mijn boek heet Regen. Ik merk dat wanneer ik een conversatie tussen Roos en Regen schrijf, het erg verwarrend wordt bij het lezen. Omdat beide namen met een 'R' beginnen, raak je al snel de draad kwijt. Dus ik zoek en nieuwe naam voor Roos. Ik denk aan Lelie, Jasmijn, Bloesem of Lavendel. Wat vindt jij? Of heb je nog een andere suggestie?

 
(Afbeelding van internet, fotograaf onbekend)

7 opmerkingen:

 1. Waarom kies je geen andere naam voor Regen? Dit meisje is een echte Roos. Regen vind ik een beetje een rare voornaam (hoewel tegenwoordig je kind alles kan noemen, je wil niet weten wat ik hier op school af en toe tegenkom).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Anemoona,

   Alle personages in mijn boek hebben namen van dieren of planten. Dat is een gebruik in de wereld waar het zich afspeelt. Er komen namen in voor als Maan, Wortel, Havik etc. Regen heeft haar naam gekregen om een bijzondere reden, daarom wil ik haar naam liever niet aanpassen.
   Bedankt voor het meedenken.

   Verwijderen
  2. In dat geval zou je van Roos ook Klaver kunnen maken, dat vind ik ook passen.

   Verwijderen
  3. Oh dat klinkt ook goed. Dank je wel voor de tip.

   Verwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hey Margriet, als ik naar het meisje kijk, denk ik aan Aster.
  Misschien heb je er iets aan.
  Groetjes, Mieky

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind Aster een prachtige naam, echt eentje die in mijn mooie namen boekje staat, maar ik weet niet zeker of ik het bij dit meisje vind passen. Bedankt voro het meedenken.

   Verwijderen