zondag 9 februari 2014

Vrijgezellenfeestje

Zaterdag 14.10, nog net genoeg tijd om even te douchen en me om te kleden en daarna mijn moeder op te gaan halen voor repetitie. Ik klap mijn laptop dicht en in mijn ooghoek zie ik een vrolijk gekleurde stoet vrouwen langs lopen. Ze draaien af bij onze tuin en lopen naar onze voordeur. Mijn vrijgezellenfeestje? Vandaag?
Helemaal perplex doe ik de deur open en zie daar mijn vriendinnen en zussen breed naar mij lachen. Nog helemaal ondersteboven, wauwel ik iets over Inge's weblog en stel ik me vreslijk aan. Ik weet gewoon echt even niet hoe ik me moet gedragen. Renso raadt me aan om ze binnen te laten, want ik sta nog steeds op de drempel van de voordeur naar al mijn lieve vriendinnen te kijken. Snel laat ik ze naar binnen. Renso zorgt voor stoelen en ik vlieg naar boven om me nog even op te frissen. Ze hadden me goed te pakken. Ik had maar heel even gedacht dat het vrijgezellenfeestje misschien die zaterdag zou zijn, maar mijn moeder en Nokey hadden het allemaal zo goed meegespeeld, dat ik er al snel volledig vanuit ging dat we die dag zouden repeteren.

Alsof het allemaal een droom was, stond ik even later in het cursuslokaal van Flowers2Flow. Ik moest mijzelf meerdere malen eraan herinneren dat ik daar echt stond en de wolkjes voor mijn ogen wegknipperen. Inge was op het leuke idee gekomen om bloemenkransen te gaan maken. Dat had niemand van ons ooit gedaan. Het resultaat was heel kleurrijk en iedereen had een hele eigen creatie.
.
Bloemschikken (2)
.
Bloemschikken (1)
.
Inge, Merel, Margriet
.
Na het bloemschikken reden we naar Humphrey's voor een heerlijk diner. We hielden natuurlijk allemaal de hele avond onze krans op, waardoor er veel hoofden naar ons omdraaiden. We bleven tot bijna 21.30 aan tafel, want het was heel erg gezellig. En lekker.
.
Emily, Merel
.
Een aantal vriendinnen gingen na het eten naar huis, maar Emily, Inge, mijn zussen en ik gingen nog even door. Naar de kroeg. Ook daar vielen we enorm op met onze bloementooien, er werd flink aan gesnuffeld. Met z'n vijven hebben we vollop staan dansen en hard mee staan bleren op de muziek. Een groepje mannen bood mij een shotje aan en één van hen wilde Emily's krans wel eens passen. Toen het te druk werd, vertrokken we naar de volgende kroeg. Daar waren de mannen minder gezellig en hadden we al gauw twee dronkenlappen aan onze tafel. Emily wist het wel voor elkaar te krijgen dat de DJ een verzoekje draaide. Ze had stiekem al eerder op de avond gevraagd of Renso en ik een nummer hadden samen. Dus riep de DJ: "Deze is voor Margriet, die vanavond haar vrijgezellenfeestje viert." En toen wist de hele kroeg wie ik was. Alice Cooper met Poison klonk door de boxen en één van de dronkenlappen deed spontaan een playbackshow, daar zaten we echt op te wachten. Haastig vertrokken we naar de volgende kroeg, maar nergens was het zo gezellig als in de eerste. Daar was het helaas zo druk geworden dat we toch maar besloten naar huis te gaan.

Het was een heerlijke middag, avond en nacht. Dank jullie wel allemaal!
.
Stappen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten