vrijdag 11 september 2015

Vakantieplog: week 3 en 4

Al weer 3 weken aan het werk, maar beter laat dan nooit. Na de eerste 2 weken van mijn vakantie, nu ook week 3 en 4.

Super zenuwachtig was ik. Mijn man rijdt geen auto, dus ik zou deze reis gaan ondernemen. Van Nederland naar Denemarken en Zweden met de auto. Bijna niet geslapen, een kop koffie (dat drink ik dus echt nooit) om wakker te worden en hup in de auto.

Dinsdag: na een flinke reis, die me alles mee viel, kwamen we aan bij de camping in Denemarken waar we twee nachten zouden blijven staan. Nog voor het avondeten hadden we de tent staan. En na een hamburger bij de cafetaria naast de camping maakten we nog een wandelingetje over het strand. 's Ochtends wandelde ik opnieuw naar het strand terwijl Renso verse broodjes bij de bakker haalde.


We gingen die dag naar Kopenhagen. Eigenlijk jammer dat we niet zoveel weten over de geschiedenis van deze stad. We hebben geen musea bezocht, wel een rondvaart gemaakt. En door deze bijzondere stad gewandeld.

Op donderdag reden we door naar Zweden. Daar vonden we een camping, weer aan de kust. En spendeerden de middag aan het strand. Vrijdag bezochten we het Vikingmuseum daar in de buurt.
Zaterdag namen we een toeristische route en stopten bij twee kastelen, om 's avonds bij een bos uit te komen. We wilden wildkamperen. Dat mag in Zweden in alle bossen en velden, zolang je de eigenaar niet hindert. Wij hadden echter per ongeluk een National Park uitgekozen om in te gaan kamperen. Daar was kamperen alleen toegestaan op de aangegeven plekken. Dat was voor ons, als beginners, niet zo heel erg. Er was een waterpomp, een blokhut, een buiten wc en een kampvuur en 4 andere groepjes kampeerders, waarmee we de hele avond rond het kampvuur zaten.Zondag vertrokken we vroeg en maakten we een wandeling door het National Park.Al het natte hout op het kampvuur en de steeds draaiende wind, had ons de vorige avond in een wolk van kampvuur-geuren gehuld. Echt, we roken naar een brandende BBQ. Dus besloten we die middag dan toch maar weer een echte camping op te zoeken. Oh wat was die douch heerlijk! We hadden nog tijd over en bezochten die middag en avond Malmö, waar op dat moment een festival was.


De heenreis was goed gegaan, dus besloten we op maandag in één dag terug te rijden naar huis. Dus met de brug weer naar Denemarken en met de veerboot naar Duitsland waar de regen met bakken uit de lucht kwam vallen. Ik moest meerdere keren stoppen omdat het niet te doen was. De hele week hadden we heerlijk weer gehad. Thuis regende het.

De vierde week van mijn vakantie bestond dan ook vooral uit thuis luieren. 

3 opmerkingen:

 1. Echt prachtige foto's, Margriet! We hadden ze al eens gezien, maar het is opnieuw genieten van jullie bijzondere vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een ontzettend geweldige reis! Ik kan me voorstellen dat je het spannend vond om te gaan maar oh, oh, oh, wat cool! Het ziet er ook uit dat jullie het fantastisch naar jullie zin hebben gehad.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het was ook echt heerlijk! Ik wil er graag nog een keer terug keren en dan nog wat meer naar het noorden rijden.

   Verwijderen