zaterdag 20 december 2014

Paul Harland Prijs: de uitnodiging

Sinds het insturen van mijn verhaal voor de Paul Harland Prijs heb ik bar weinig geschreven. Alsof ik wacht op goedkeuring van een jury om verder te mogen schrijven. Een stemmetje in mij zegt me: "Je bent toch niet goed genoeg. Stop er nou maar mee."

Ik weet dat het verhaal wat in juni ingestuurd heb voor de wedstrijd, echt niet mijn beste werk is. Achteraf denk ik ook niet dat het geschikt was voor een wedstrijd. En ik verwacht dan ook werkelijk dat ik ergens onderaan bungel in de ranglijst. Toen de uitnodiging voor de prijsuitreiking in mijn mailbox verscheen, had ik dan ook meteen besloten om niet te gaan.

Na een paar dagen begon die beslissing toch te knagen. Wie wil er nou niet tapas eten met professionele schrijvers en in een mooie jurk een heus gala bijwonen? Daarbij zijn er 's middags allerlei interessante workshops waar ik aan mee mag doen. Zelfs al word ik laatste, ik kan er altijd wat van leren. Want Rome is ook niet in één dag gebouwd en 'if you've hit rock bottom, you can only go up' en meer van dat soort dingen. En dus besloot ik toch te gaan.

En met die beslissing begon het weer te kriebelen. Ik heb eindelijk weer wat moed om te gaan schrijven en kijk uit naar de kerstvakantie die me hopelijk ook de rust geeft om dat te doen.

4 opmerkingen:

 1. Meedoen aan een workshop is toch ook heel boeiend! Vooral als het je nog meer 'zin' in schrijven geeft! Fijne kerstvakantie en geniet van alle kleine stapjes in de richting van je doel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel. Ik heb me nu al voorgenomen om morgenmiddag de hele middag te gaan schrijven. Maandag, dinsdag en woensdag moet ik nog werken, maar daarna kan ik helemaal los op mijn verhaal.

   Verwijderen
 2. Je wordt er inderdaad niet dommer van en netwerken is minstens net zo belangrijk als een goed boek schrijven. Gewoon doen dus.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, je hebt helemaal gelijk. Ik vind het wel spannend hoor.

   Verwijderen