zondag 13 april 2014

Chocolade koekjes

Dit recept komt erg nauw. Misschien zal je met je eigen oven nog wat moeten experimenteren voor de juiste temperatuur en de juiste baktijd. Ik heb het basisrecept uit een kookboek, maar moest eerst 3 keer de baktijd en temperatuur aanpassen tot ik de juiste combinatie gevonden had. Als ik de koekjes er nu ook maar 1 minuut langer in laat zitten, mislukken ze al.
Laat je niet ontmoedigen hierdoor, want als je het eenmaal onder de knie hebt zijn ze ontzettend makkelijk en absoluut goddelijk.

Chocoladekoekjes met stukjes witte chocolade
Ingrediƫnten
60-70 gram witte chocolade
75 gram zachte boter
50 gram lichtbruine basterdsuiker
2 eetlepels suiker
1 ei
1 zakje vanillesuiker
100 gram zelfrijzend bakmeel
1 eetlepel cacaopoeder
1 snufje zout.

Bereiding
Verwarm de oven voor op 150 graden. (In het originele recept staat 175 graden).
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Hak de chocolade in stukjes.
Doe de boter en de beide soorten suiker in een kom en klop alles met een mixer tot een romig mengsel (ca. 5 minuten).
Voeg het ei en de vanillesuiker toe en klop het mengsel glad.
Zeef het meel, het zout en de cacaopoeder erboven.
Voeg de stukjes chocolade toe en spatel het geheel rustig door elkaar.
Maak 9 tot 12 balletjes van het deeg en leg ze op afstand van elkaar op het bakpapier.
Druk ze iets platter.
Bak de koekjes in het midden van de voorverwarmde oven in 12 minuten gaar. (In het originele recept staat ca. 15 minuten).
Schep de koekjes onmiddelijk van de bakplaat en leg ze op een rooster om af te koelen.

Let op: op het moment dat je de koekjes van de bakplaat schept, zijn ze nog zacht en lijken ze misschien nog niet helemaal gaar. Maar na 5 minuten op het rooster zullen ze harder worden, met een krokante onderkant en een wat zachtere binnenkant.

(afbeelding van internet, fotograaf onbekend)


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen