dinsdag 29 april 2014

3 keer anders: noedels

Noedels, net als pasta, rijst en aardappelen een basis ingrediënt om eindeloos mee te variëren. Hier mijn favoriete recepten, waar ik overigens ook regelmatig mee varieer.

Zoetzure eiermie met mango
Ingrediënten:
Eiermie
2 kipfilets, scampi's of kabeljauw
1 mango
taugé
gele paprika
rode ui
sugar snaps
zoetzure woksaus

Bereiding:
Halveer de sugar snaps. En snij de paprika, ui, kipfilet en mango in stukjes. Een mango is het gemakkelijkste te snijden door eerst het kontje eraf te snijden. Zo krijg je een plat vlak. Je zet de mango rechtop op het platgesneden vlak. Haal het mes langs het vruchtvlees om de schil te verwijderen. Snij het vruchtvlees van boven naar beneden in plakken langs de pit af. Snij daarna de plakken in blokjes.
Bak de kipfilet in een hete wok met een laagje olie.
Voeg de ui en de paprika toe. Laat even meebakken.
Voeg de sugar snaps en de woksaus toe. Laat even meebakken.
Voeg de mango en de taugé toe en draai het vuur laag.
Bereid de eiermie zoals aangegeven op de verpakking.
(Ook lekker met mini-maïs.)

Mihoen met biefstuk en rucola
Ingrediënten:
Mihoen
2 biefstukken
cashewnoten
kastanje champignons, shi-takes of oesterzwammen, of een combinatie hiervan.
rucola
hoisin woksaus

Bereiding:
Snij de biefstuk en paddenstoelen in stukjes en bak ze in een hete wok met olie.
Voeg de cashewnoten en de hoisinsaus toe.
Bereid de mihoen zoals aangegeven op de verpakking.
Haal de wok van het vuur en schep de rucola er doorheen.
(Ook lekker met spinazie.)

Noedels met kip en sesamzaad
Ingrediënten:
Noedels
2 kipfilets
lente-ui
broccoli
sesamzaadjes
taugé
ketjap
honing
Chinese vijf-kruiden-mix

Bereiding:
Meng twee eetlepels ketjap met één eetlepel honing en een halve eetlepel Chinese vijf-kruiden-mix.
Snij de kipfilet in stukjes en marineer ze in het ketjapmengsel.
Snij de lente-ui en broccoli in stukjes.
Bak de kipfilet in een hete wok met olie.
Voeg de broccoli toe en laat even meebakken.
Voeg de taugé en lente-ui toe en draai het vuur laag.
Bereid de noedels zoals aangegeven op de verpakking.
Garneer je gerecht met sesamzaadjes.
(Ook lekker met gebakken uitjes, rode paprika en/of bamboescheuten)

(Afbeelding eigendom van www.lekkerensimpel.com)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen