zaterdag 17 mei 2014

3 keer anders: havermout ontbijt

Boterhammen gaan er 's ochtends bij mij niet zo goed in, daarom at ik meestal cruesli en yoghurt. Maar in cruesli zit veel suiker, dus besloot ik over te stappen op havermout. Gewoon van die droge vlokken waar nog niets mee gebeurd is. Hier drie van mijn favoriete variaties.

Havermout met appel
Ingrediënten:
4 a 5 eetlepels havermout
150 a 200 ml melk
1 tl honing
1/2 tl kaneel
1 appel in stukjes

Bereiding:
De havermout is het lekkerste als je het schaaltje havermout en melk al de avond van te voren klaar zet, dan wordt de havermout goed zacht. Pas 's ochtends bereiden kan ook.
's Ochtends zet je het schaaltje havermout met melk 2 minuten in de magnetron.
Snijdt ondertussen de appel in stukjes.
Haal het schaaltje uit de magnetron en roer even door.
Voeg de appel, kaneel en honing toe.

Havermout met banaan
Ingrediënten:
4 a 5 eetlepels havermout
150 a 200 ml melk
1 tl cacao of 1 eetlepel hagelslag
1 banaan in schijfjes

Bereiding:
De havermout is het lekkerste als je het schaaltje havermout en melk al de avond van te voren klaar zet, dan wordt de havermout goed zacht. Pas 's ochtends bereiden kan ook.
's Ochtends zet je het schaaltje havermout met melk 2 minuten in de magnetron.
Snijdt ondertussen de banaan in schijfjes.
Haal het schaaltje uit de magnetron en roer even door.
Voeg de banaan en het schepje cacao toe. Als je dit niet zoet genoeg vindt, kan je de cacao ook vervangen door een eetlepel hagelslag, maar dat is uiteraard iets minder gezond.

Havermout met perensap
Ingrediënten:
4 a 5 eetlepels havermout
100 ml perensap (dik en troebel)

Bereiding:
Bij deze variant is het belangrijk om het al de avond van te voren klaar te maken, zodat de havermout goed zacht kan worden.
Schep het mengsel 's ochtends nog even goed door elkaar.
Ieder ander sap kan ook, bij voorkeur dik en zoet sap. Zure en dunnere sappen zoals sinaasappelsap en appelsap vond ik persoonlijk niet zo lekker.

Wat is jullie ontbijt tip?

3 opmerkingen:

  1. Vanmiddag havermout gehaald. Morgen dus proberen. Ben erg benieuwd!
    (Heb nog nooit havermout op)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dit is ontzettend lekker! (Variant met banaan en chocolade gemaakt)

      Verwijderen
    2. Wat leuk dat je het uitgeprobeerd hebt! En goed om te horen dat je het lekker vond. Binnenkort zijn de aardbeien in mijn tuin rijp, dan ga ik het ook met aardbeien maken.

      Verwijderen