woensdag 4 juni 2014

3 keer anders: wraps met kip

Op mijn werk maakte ik met de kinderen het bovenste wrap recept. Dat was een groot succes. Een van de meisjes wilde het recept zelfs mee naar huis.

Wrap met nacho's
Ingrediënten:
8 wraps
1/2 krop ijsbergsla
1 klein blikje of potje maïs
1 rode paprika
16 plakjes kipfilet voor op de boterham
16 nacho chipjes
100 gram geraspte kaas
1 klein kuipje crème fraîche
8 eetlepels chilisaus

Bereiding:
Verwarm eventueel de wraps even in de magnetron of oven, dan zijn ze iets soepeler.
Smeer de wraps in met crème fraîche.
Snijd de ijsbersla klein en verdeel over de wraps.
Verdeel de maïs over de wraps.
Snijd de paprika in stukjes en verdeel over de wraps.
Verdeel de chilisaus over de vulling.
Verkruimel 2 nacho chipjes per wrap over de vulling.
Verdeel de kaas erover.
Dek elke wrap toe met twee plakjes kipfilet voor op de boterham.
Rol maar op en klaar!

Wraps met meloen
Ingrediënten:
8 wraps
1/2 galia meloen
1/2 cantaloupe meloen of 1 papaya
1/2 krop ijsbergsla
2 gegrilde kipfilets
16 eetlepels (pittige) cocktailsaus

Bereiding:
Verwarm eventueel de wraps even in de magnetron of oven, dan zijn ze iets soepeler.
Snijd de ijsbersla klein en verdeel over de wraps.
Snijd de meloen in stukjes en doe de stukjes in een kom.
Snijd de gegrilde kipfilet in stukjes en doe die bij de meloen in de kom.
Schep de cocktailsaus er doorheen.
Schep het mengsel op de ijsbergsla.
Rol maar op en klaar!

Wraps met saté
Ingrediënten:
8 wraps (ook lekker met pitabrood)
1 klein bakje taugé
1 rode paprika
1 rode peper
2 kipfilets
1 bakje gebakken uitjes
1 klein bakje satésaus
75 ml ketjap

Bereiding:
Snijd de kipfilet in stukjes.
Marineer de kipfilet in de ketjap
Snijd de paprika in stukjes.
Haal de zaadjes uit de peper en snijd de peper in stukjes.
Bak de kipfilet met de paprika en de peper in een koekenpan.
Bak op het laatst de taugé mee.
Verwarm de wraps en de satésaus.
Verdeel het kip-mengsel over de wraps.
Verdeel de satésaus over de wraps.
Verdeel de gebakken uitjes over de wraps.
Rol maar op en klaar!

Variatie-tip: bak eens wat stukjes ananas mee.

4 opmerkingen: