donderdag 26 februari 2015

Blijf positief!

Veel bloggers schreven er al over. Misschien was het de recessie of misschien is het de gehaaste manier van leven en de drang om altijd maar online te zijn. In ieder geval kwamen veel mensen tot het inzicht dat het belangrijk is om even stil te staan bij het kleine geluk. Maar ondanks dat je ermee om je oren wordt geslagen, ben ik zelf vergeten om het te doen, dat positief blijven bedoel ik.


In oktober schreef ik dat ik dacht dat ik overspannen werd. In 2015 ging ik minder werken, startte ik met fysiotherapie en zeg ik wat vaker nee tegen afspraken. Dat is natuurlijk heel mooi, maar het is nog niet genoeg. Tijdens ons eerste jubileum sprak mijn man uit dat ik toch wel erg veel aan het klagen was. Het weer was slecht, het eten te duur, mijn handen te koud enzovoort enzovoort. Ik kon gewoon nergens van genieten. Ik deed het niet expres hoor, echt niet, maar soms is alles gewoon even te veel. Mijn nieuwe uitdaging daarom: "Niet te veel klagen, piekeren en doemdenken, maar het positieve zien en benoemen ook als het even wat minder gaat."

Nou kan ik een heleboel tips gaan geven hoe je dat voor elkaar krijgt, maar dat laat ik mooi aan anderen over.
Dagmar schrijft op haar blog verschillende artikelen over positief in het leven staan.
Saskia startte het 'Pluk het Geluk' project. Hier hebben veel verschillende bloggers aan meegedaan.
Dina plaatste super fijne tips voor wanneer je je dag niet hebt.
En ook Nina gaf tips voor een prutdag.

Negatief moment wordt positief:

 • Ziek zijn. Dat is natuurlijk niet fijn, maar het geeft mij eindelijk de tijd om echt even bij te tanken. Ik voel me werkelijk tot rust komen. En ik besef me weer eens dat de wereld niet vergaat als ik een weekje niet op mijn werk ben. 
 • Zonsopgang gemist. Omdat ik de griep heb, slaap ik veel. Daarom was ik extra vroeg wakker vanochtend. Ik voelde me al heel wat beter dus besloten we samen naar buiten te gaan om de zonsopgang te bekijken. Maar het was super mistig! Toch was het een heerlijke wandeling. Even lekker een frisse neus na dagen binnen zitten en de vogels fluiten altijd zo uitbundig vroeg in de ochtend.

Hoera-momentjes:

 • Knuffelen met Fay. Ze vond het zo fijn dat ze helemaal in mijn nek kroop en haar kopje steeds tegen mijn kin duwde als ik stopte met aaien.
 • Ook dit jaar wil ik weer met de Paul Harland Prijs meedoen. Ik las het korte verhaal waar ik in de zomer aan was begonnen en werd heel blij. Ik ben super tevreden met dat eerste stuk en kan er enthousiast aan verder werken. 
 • De narcissen in de tuin beginnen hun kopjes op te steken! Ik kan niet wachten tot de tuin weer vol en kleurrijk is. 

Hebben jullie ook een leuk artikel gelezen of geschreven op je blog over positiviteit, zoals Saskia en Dina? Dan lees ik het graag. Laat gerust een reactie achter met een linkje.

3 opmerkingen:

 1. Wat een mooi blogje heb je gemaakt en heel erg bedankt dat je mijn project noemt! Ik ben erg bezig met positiviteit en hoop andere te blijven inspireren.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooi! Lang leve de HOERA momentjes.

  BeantwoordenVerwijderen