zaterdag 14 februari 2015

Filmtip: The Imitation Game

Hou je een beetje van films waar je bij na moet denken? Films met een origineel verhaal? Met een onbegrepen hoofdpersoon? Dan moet je absoluut naar the Imitation Game gaan kijken. Wij bekeken deze film in de bioscoop. Ter ere van de verjaardag van mijn man. Wat een geweldige film!
Het verhaal is interessant en spannend. De hoofdpersoon raakt verwikkeld in politieke en tijdsgebonden dilemma's zoals vrouwen met technisch inzicht en het taboe op homoseksualiteit.


Het acteerwerk was briljant. Hoewel Benedict Cumberbatch ook in zijn rol als Sherlock Holmes autistische trekjes en slechte sociale vaardigheden laat zien, weet hij van Turing een totaal ander persoon te maken en toont hij dat zijn acteertalent enorm veelzijdig is. Ook de jonge acteur, die de jeugdige Turing speelt, verbaasde mij met geweldig acteerwerk.

Het verhaal is verrassend en de dialogen zijn interessant door veel onuitgesproken woorden, die worden benadrukt door het goede acteerwerk van de hele cast.

Waar het over gaat?
Het verhaal begint bij een politieman die in de jaren vijftig een inbraak in het huis van een professor onderzoekt. In zijn zoektocht naar de waarheid komt het verleden van deze professor aan het licht. Een drama over een briljante maar gecompliceerde wetenschapper die tijdens de tweede wereld oorlog met een team van intelligente mannen de Enigma probeert te kraken. Een machine waarmee de Duitsers gecodeerde berichten sturen.

2 opmerkingen:

  1. Ik wil deze film ook nog enorm graag zien! Het verhaal lijkt me erg interessant en ik vind het leuk dat Keira erin zit haha. Liefs, Rowan

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Keira doet het goed, maar Benedict steelt toch echt de show voor mij.

      Verwijderen