vrijdag 6 februari 2015

Verslaafd aan gamen?

Na ruim anderhalf jaar (bijna twee jaar) niet gespeeld te hebben, startte ik het spel weer eens op. Mijn man was een half jaar eerder al weer begonnen en zijn plezier prikkelde mijn verlangen. Hij lachte met mensen op skype, liet me alle nieuwe gebieden zien die het spel er in de tussentijd bij had gekregen en vertelde me over de nieuwe mensen die hij had ontmoet.

World of Warcraft. Ik was een beetje terughoudend om hierover te schrijven. Want wat vinden mensen van mij als ik vertel dat ik dit beruchte spel speel? Maar goed, ik wilde graag verklaren waarom ik zo weinig van me had laten horen op mijn blog en dit is dus de reden. Ik ben weer gaan gamen. 


Ik was met een tien daagse try-out gestart. En het eerste wat er gebeurde toen ik met een van mijn figuurtjes online kwam, was dat ik met groot enthousiasme door oude game-vrienden werd begroet. In de tijd dat ik het spel niet meer speelde, had ik wel contact gehouden via Facebook, maar dat is toch niet echt hetzelfde. Een groep oude bekenden overlaadden mij met blijdschap dat ik terug was en ook de nieuwe game-vrienden van mijn man ontvingen mij met open armen. 

In de auto naar mijn werk maakte ik een lijstje. Voor- en nadelen. Want zo'n spelletje kost geld en voor je het weet ben je er weer aan verslaafd en speel je het dagen achter één stuk. Dat wilde ik niet laten gebeuren. Dus hoe kon ik het plezier wat ik ervan kreeg combineren met alle andere leuke hobby's waar ik mijn vrije tijd aan besteedde? 

Ik stelde mijzelf een paar regels. Alleen spelen na het avondeten en niet overdag. Op tijd naar bed blijven gaan en niet aanzetten om de tijd te doden. Het was even zoeken, maar het gaat me goed af. Behalve het bloggen. Daar gaat hopelijk nu weer verandering in komen. Iets beter vooruit plannen en iets meer tijd inplannen voor het lezen van de blogs van anderen. 

Het schrijven van mijn boek lijdt er overigens niet onder. In tegendeel. Doordat ik ook rollenspel speel binnen dit spel, krijgt mijn fantasie extra voeding. En gaat het schrijven als een trein. 

Hebben jullie ook zo'n hobby die, als je niet oppast, je tijd rooft?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten