dinsdag 17 maart 2015

De lente in één week tijd

Wat een heerlijke zonnige dagen hebben we gehad. Mijn tuin leeft helemaal op. Elke dag is er weer een nieuw knopje of blaadje te ontdekken. Op de foto's zie je wat de lente in één week gedaan heeft.


De winter heeft ook zo zijn charme. Ik hou van dikke wollen truien, de koude wind op je gezicht. Je op de bank nestelen met een warme kop thee. Of die prachtige zonnige dagen met strak blauwe hemels en besneeuwde velden. Helaas waren die dagen maar schaars afgelopen winter.

De lente maakt me blij. Eindelijk weer opstaan, terwijl het buiten gewoon al licht is. Meer zonlicht, de keukendeur open als je aan het poetsen bent, vogeltjes en bloemen. Ik heb zelfs al een paar vlinders gezien!

Volgens de meteorologen is het nu lente. De winter start volgens hen op 1 december en de lente op 1 maart. Dat vind ik veel logischer dan 21 december en 21 (of is het 23?) maart. Het is zo gek dat het nog niet eens echt winter is met Sinterklaas. Of dat het nu nog steeds winter zou moeten zijn, terwijl de lente zich zo duidelijk laat zien.


Ben jij ook zo blij dat het weer lente is?

2 opmerkingen:

  1. Ik vind het echt heerlijk! Net liep ik even buiten en ik hoorde allemaal vogels. Even mijn ogen dicht en in het zonnetje staan.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh ik word er bijna jaloers van ;) Ik heb helemaal de tijd nog niet genomen deze week om echt te genieten van de zon.

      Verwijderen