vrijdag 18 juli 2014

3 keer anders: rucola

Rucola is een heerlijke slasoort en absoluut mijn favoriet. Daarom groeit het ook  bij mij in mijn eetbare tuin. Ik gebruik rucola graag in Italiaanse salades of in een frisse lente salade met fruit en kaas. Maar daar houdt het niet op, want rucola kan nog voor veel meer gebruikt worden. Net als spinazie eigenlijk.

Rucola yoghurtdip
Ingrediënten:
1 handje vol Rucola - grof gehakt
1 halve teen knoflook - geperst
4 eetlepels Griekse yoghurt.
Wat peper en zout

Bereiding:
Heel simpel, meng alle bovenstaande ingrediënten en je bent klaar.
Heerlijk bij naanbrood, gepofte aardappel of bij biefstuk.

Rucola door de pasta
Ingrediënten:
Pasta zoals fusilli of spagetti
Spekblokjes
1 ui
1 teen knoflook
125 gram champignons
1/2 groene paprika
1/2 courgette
1/2 pakje gezeefde tomaten
1 el groene pesto
1 tl gedroogde oregano
1 handje vol rucola
1 handje vol verse basilicum
Wat peper en zout
Geraspte oude kaas.

Bereiding:
Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking.
Snipper de ui en snij de knoflook fijn. Bak deze in olijfolie.
Voeg de spekblokjes toe.
Snij de champignons, paprika en courgette, voeg deze toe aan de pan.
Voeg de gezeefde tomaten en de pesto toe.
Hak de rucola en de basilicum grof.
Voeg de rucola, basilicum en oregano aan de pastasaus toe.
Breng op smaak met peper en zout.
Serveer met wat geraspte kaas.

(Mijn man at er gisteren wel 3 porties van!)

Rucola stamppot
Ingrediënten:
100 gram rucola
1 appel
500 gram kruimige aardappelen
Parmezaanse kaas - geraspt of in vlokken
1 el mosterd
peper en zout
100 ml warme melk

Bereiding:
Kook de aardappelen.
Schil de appel en snij hem daarna in blokjes.
Hak de rucola grof.
Giet de aardappelen af.
Voeg alle ingrediënten toe aan de aardappelen.
Stamp het geheel tot een stamppot.

(Wel wat winters voor nu, maar zeker een aanrader.)


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen