vrijdag 18 juli 2014

Kwarktaart met sinaasappelsap en frambozen

Naar het recept uit de 'Hallo' van de Jumbo.
Ik paste het recept een klein beetje aan. Zo strooide ik er schaafsel van witte chocolade overheen en gebruikte ik andere koekjes voor de bodem.

Kwarktaart met sinaasappelsap en frambozen
Ingrediƫnten:
1 pak chocolate chunk cookies
75 gram roomboter
400 ml sinaasappelsap
1 pak kwarktaartmix naturel zonder bodem
450 gram kwark
200 gram frambozen
1/2 reep witte chocolade

Bereiding:
Vermaal de koekjes.
Smelt de boter en meng die met de koekkruimels.
Klem een stuk bakpapier in de bodem van een springvorm.
Verdeel het koekmengsel over de bodem en druk aan met een lepel.
Zet de springvorm 10 minuten in de koelkast.
Mix de sinaasappelsap met de taartmix voor 1 minuut op de laagste stand.
Voeg de kwark toe.
Mix de kwark door het mengsel voor 2 minuten op de hoogste stand.
Schep het kwarkmengsel op de taartbodem.
Laat ruim 2,5 uur opstijven in de koelkast.
Verdeel de frambozen over de taart.
Schaaf met een dunschiller of een kaasschaaf de witte chocolade in dunne krullen.
Verdeel de chocoladekrullen over de taart.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen