woensdag 7 januari 2015

D.I.Y. Letterslinger

Voor de fanatieke creatievelingen is deze D.I.Y. alles behalve nieuw. De letterslinger is helemaal hip en te zien in verschillende woontijdschriften en te koop in verschillende winkels. Er zijn vast ook al een hoop bloggers die er zelf een hebben gemaakt. Toch wil ik jullie ook die van mij laten zien. Hij hangt in mijn werkkamertje.

Materiaal:
Schaar
Potlood
Gum
Liniaal
Gekleurd stevig papier of karton
Een plat lint
Plakband
Washi-tape


Stap 1: kies een woord en kies de kleuren voor je letters.

Stap 2: knip net zoveel kaartjes van dezelfde grootte als je letters nodig hebt. Mijn kaartjes zijn 7,5 bij 10 centimeter.

Stap 3: Teken de letters op de kaartjes, gebruik het hele kaartje, zo worden de letters allemaal even groot. Als je een letter symmetrisch is, kan je op de achterkant tekenen.


Stap 4: Knip de letters netjes uit en gum eventueel nog wat potloodstrepen weg.

Stap 5: Knip een stuk lint af op juiste lengte voor je slinger.

Stap 6: Leg je letters ondersteboven en achterstevoren klaar. Bepaal het midden van je lint. Plak de letters met plakband aan de bovenkant van de letter aan je lint. Begin met de middelste letter. Werk vanaf het midden naar buiten.

Stap 7: Knip de eindjes van het lint op gelijke lengte af. Maak een knoopje of lusje aan de eindjes van je lint.

Stap 8: Kies een plekje voor je slinger en plak hem op met washi-tape.


2 opmerkingen:

  1. Wat een leuke DIY. Heb zelf al diverse naamslingers hangen, maar ben nog niet er aan toe gekomen om er zelf eentje te maken. Bedankt voor het leuke voorbeeld.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Graag gedaan. De letterslinger met de wasknijpers die op jouw blog staat is ook erg leuk, dan kan je nog eens wisselen van letters zonder meteen een hele nieuwe slinger te moeten maken.

      Verwijderen