zondag 6 juli 2014

Recyclen of vuilnisbak?

Te groot, te klein, een gat of een vlek, allemaal redenen waarom een kledingstuk of accessoire in de vuilnisbak kan belanden. Ik keek eens kritisch naar de inhoud van mijn kledingkast. Vier shirts belandde toch in de vuilnisbak, want daar kon ik echt niets meer mee. Maar 1 shirt met een vlek wilde ik nog wel een kans geven. Met een leuke tekst bijvoorbeeld. Ik had nog een textielstift liggen en ging meteen aan de slag. Dat bleek minder goed te werken dan ik had gehoopt. De stof stroopte onder mijn stift en liet lelijke dikke vlekken in de letters achter. Ook kreeg ik geen strakke rechte lijnen getrokken op de stretchende stof. Ik dacht nog even dat het gevlekte effect nog wel iets leuks kon worden, maar helaas. Weggooien doe ik het shirt nog niet, want het is een prima shirt om nog naar een muziek festival te dragen. Daarna gooi ik het alsnog in de vuilnisbak.


Donderdag droeg ik hem nog, ondanks de vettige vlekken. Ik vond de haarband erg leuk en hij zat ook fijn, wat je niet zo vaak tegen komt bij haarbanden. Maar het kon eigenlijk niet meer. Als ik eerlijk was, dan zag hij er niet uit. Dus trok ik de stof los, legde dat op een nieuw lapje stof en knipte de vorm uit. Fanatiek ging ik aan de slag met een lijmpistool. Dat was niet zo slim. Het lijmpistool wat wij thuis hebben, is niet geschikt voor knutselwerk, maar meer voor grotere klussen. Ik kreeg dan ook een dikke hete druppel (van 175 C) op mijn vinger, daar zit nu een flinke blaar. Het resultaat is gelukkig wel naar wens.



Naast mijn naaimachine liggen nog een te grote broek, een lap stof voor een rok en pyjamabroek te wachten die een make over krijgen.

2 opmerkingen:

  1. Vetvlekken smeer ik even in met wat wasmiddel voordat ik het shirt in de wasmand gooi. Gewoon lekker in laten trekken tot je de was gaat doen. Werkt 9 van de 10 keer best goed. Totdat ik weer eens iets lekkers eet en weer alles in mijn decollecte smeer....

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja dat had ik al geprobeerd, maar toch bleef de vlek zitten. Ik vond via Windward ook nog een link naar een andere tip voor vetvlekken. Alleen was daar dit specifieke shirt niet geschikt voor. http://www.allthingsheartandhome.com/2012/08/20/ruffled-tee/

      Verwijderen