zondag 28 september 2014

Waarom blog jij? / Op zoek naar een eigen stem

Waarom blog jij?

"Mag ik je vragen, waarom blog je eigenlijk?" vroeg hij. Hij was oprecht geïnteresseerd, maar zou het zelf nooit doen.

Tja waarom blog ik eigenlijk? Het begon met het delen van leuke gebeurtenissen in mijn leven met vrienden en kennissen. Het aantal volgers was op één hand te tellen, maar dat was niet erg. Daarna probeerde ik mijn blog te gebruiken om mensen te kunnen laten zien wat ik maakte. Ik opende een webshopje op Etsy en gebruikte mijn blog om een persoonlijkere band met de potentiële kopers op te bouwen. Maar mijn shop liep niet zo goed en eigenlijk rommelde ik maar wat aan. Sinds deze zomer ben ik serieuzer gaan bloggen, maar ook meer blogs gaan lezen en nu blog ik omdat:

Ik het leuk vind om te schrijven. 
Het schrijven van blogberichten geeft me plezier, ontspanning en helpt me kritisch om te gaan met mijn schrijfproces.

Ik mijn leven, mijn creativiteit en het proces van het schrijven met mensen wil delen. 
Het is zo leuk om te zien dat dit herkenning oproept bij anderen. Of dat anderen mijn creatieve idee overnemen en er zelf iets mee doen. Ik schrijf nu niet alleen om mijn familie en vrienden op de hoogte te houden van mijn leven, maar ook voor een breder publiek dat het leuk vindt om mij te volgen.

De blogcommunity een ontzettende leuke groep mensen is, waar ik graag deel van uit maak. 
Door het lezen van blogs kom ik ineens in contact met nieuwe leuke mensen. Mensen die ieder op een eigen manier over hun leven vertellen, zodat ik steeds benieuwd ben naar wat ze te vertellen hebben, zoals Anne van Etalles, Dina van Dinastie, Iris van IKBENIRISNIET en Laura van Ooh La Lau. En mensen die mij steeds weer verbazen met creatieve ideeën zoals Renate van Dat Zit Wel Snor en Lisanne van Draad en Praat. Ik hoop ooit zo leuk te schrijven dat anderen mensen dat gevoel ook bij mijn blog gaan krijgen.

Op zoek naar een eigen stem

Maar dan komt het moeilijkste. Het vinden van een eigen stem. Want hoe blijf je uniek, interessant en oogt het allemaal ook nog een beetje leuk? Dat weet ik nog niet helemaal. Ik heb er wel een aantal goede stukken over gelezen. Dit stuk op I Live For My Dreams, en deze op World of Wanderlust. Ik hou mijn statistieken bij om te zien welke berichten goed bekeken worden en welke niet. 
Erg uniek ben ik nog niet echt. En mijn blog oogt ook nog niet zo goed als ik zou willen. Het lastigste daarvan vind ik nog wel het kiezen van de juiste foto's. Maar 'oefening baart kunst' zullen we maar zeggen. Ondertussen rommel ik gewoon nog lekker een beetje aan.

Waarom blog jij? En hoe zorg jij voor jouw unieke stem op het net?

(Afbeelding: bron)

5 opmerkingen:

 1. Wat een mooi stuk! Je slaat de spijker op z'n kop. Ik volg je graag. Ieder mens is uniek, voor mij is het bloggen juist een manier om te delen, inspireren en leuke mensen te ontmoeten. Dat is ook meteen de reden dat ik anderen volg, zo wissel je ideeën uit. Ik vind het ook heel fijn om te zien dat sommige anderen net zo als ik zijn, en blij worden van dezelfde soort dingen. Jij bent zeker wel uniek! Ik ervaar zelf dat door te bloggen, ik mezelf steeds probeer te verbeteren, op het gebied van tekst, foto's, patronen etc. Het is fijn om daarin te kunnen groeien! Het brengt me heel veel en ik heb er zeker geen spijt van. Dus waarom blog ik, gewoon omdat ik er blij van word. Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een lief berichtje Lisanne, dank je wel. Ik vind jou foto's altijd heel mooi en je bent echt een voorbeeld voor mij, dat maakt het helemaal leuk om dit te lezen. En ik denk dat jij de belangrijkste reden om te bloggen hebt beantwoord, omdat je er blij van wordt!

   Verwijderen
 2. Heel mooi stukje en ben het zeker met je eens. Leuk ook om te zien dat iedereen een andere blog reden heeft, zo stelde ik deze vraag een tijdje terug op mijn blog en kreeg uiteenlopende reacties..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik blog vooral omdat ik mijn ei kwijt wil kunnen. Ook vind ik het leuk als ik later kan terugblikken op wat er op deze moment in mijn hoofd omging, wat er gebeurde, waar ik mee bezig was, ... Ik heb mijn blog inmiddels ook al gebruikt als geheugensteun. Want, wat had ik ook alweer gezaaid? Of waar stond dat precies? Wanneer heb ik gezaaid? Dankzij mijn blog kan ik het allemaal opzoeken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo heb ik het nog nooit bekeken, maar wat een goed idee om je blog ook als geheugensteun te gebruiken.

   Verwijderen