vrijdag 19 september 2014

Wel of geen portretfoto's op je blog?

Nog voor ik het voorgaande bericht publiceerde had ik al drie keer de foto van mij en mijn man toegevoegd en weer verwijderd. Na het publiceren verwijderde ik de foto weer om hem daarna toch maar weer terug te plaatsen. Ik had Renso toestemming gevraagd om de foto van ons op het Impact Festival te plaatsen en hij vond het prima, maar zelf wist ik nog niet zo goed of ik de foto er nou wel of niet bij ging zetten.


Op sommige blogs die ik volg staan nooit foto's van de blogger alleen foto's zonder mensen. Sommige bloggers durven het aan om een hand of been te tonen op een foto. Verder zijn er nog bloggers die alleen zichzelf af en toe laten zien, maar niet hun familieleden. En tot slot de bloggers die zichzelf en hun familieleden wel een plekje op hun blog geven.

Ik weet nog niet zo goed wat ik wil. Aan de ene kant ben ik bang dat het gevaarlijk is om teveel te delen op internet, aan de andere kant denk ik dat een onschuldige foto van twee lachende mensen op een festival niet veel kwaad kan en dat het voor de lezers van mijn blog juist wel leuk is om de mens achter de blog te kunnen zien.

Wat vinden jullie? En als je zelf ook blogt, plaats je dan wel of geen portretfoto's op je blog en waarom?

2 opmerkingen:

  1. Ik vind dat ook een lastige kwestie. Foto's van anderen zet ik niet op (Maurice heet op mijn blog niet voor niks Maurice ^_^), van mijzelf spaarzaam. Ik weet dat ik er zeker een paar keer op sta, maar dan achter een slotje. Wat ik lastiger vind: wat doen anderen? Ik weet dat andere mensen er minder problemen mee hebben en mij met naam en toenaam op hun blog hebben staan. Moet/kan je daar iets van zeggen? Of is dat de vrijheid van de andere blogger? Dat je nooit op internet komt te staan is een illusie, het is zo verweven in onze samenleving dat het niet meer te voorkomen is. Waar ligt de grens?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Foto's waar anderen op staan, zet ik er alleen op met toestemming. Foto's die door anderen gemaakt zijn probeer ik maar spaarzaam te gebruiken en anders via pinterest te plaatsen, zodat je de bron kan traceren.
      Persoonlijk vind ik dat je er best wat van mag zeggen als er een foto geplaatst is waar jij op staat, of je naam genoemd wordt als je dat liever niet hebt. Ik vind dit niet de vrijheid van de blogger. Ik weet niet wie er officieel meer rechten heeft, de fotograaf of de gefotografeerde. Maar niet alle bloggers hebben in de gaten dat anderen dat niet prettig kunnen vinden, dus mag je ze daar best op attent maken, vind ik. Waar de grens ligt van wat ik wel of niet vindbaar wil hebben op het internet, dat weet ik ook niet zo goed.

      Verwijderen