zondag 26 oktober 2014

Engeland

Deel 1: Londen

We reden met de metro, aten fish and chips, bezochten de Tower of London, de London Dungeon en het Natural History Museum, bekeken de Big Ben en Buckingham Palace en gingen naar een musical.  
Online boekte ik een hotelletje in een buitenwijk van Londen. Het lag op 15 minuten met het openbaar vervoer van King's Cross. We hebben een hoop gezien en gedaan. Maar de hoogte punten waren voor mij de London Dungeon en de musical Warhorse. Ik was erg zenuwachtig om de London Dungeon in te gaan. En dat terwijl ik helemaal niet zo'n moeite heb met spannende films of spooktochten. Ik was vooral bang dat het te realistisch was en ik er teveel bij stil zou staan wat de mensheid in de geschiedenis elkaar allemaal heeft aangedaan. Maar gelukkig was het hartstikke leuk! Heel toevallig hadden we pas nog de films Sweeney Todd en From Hell gezien. Beide films kwamen in de dungeon aan bod. Het was net alsof je door een toneelstuk heen liep, met prachtige decors, goede acteurs en natuurlijk een dosis spanning.


Warhorse de musical was al helemaal geweldig. We hadden helaas teveel betaald, omdat we de tickets bij een ticketservice hadden gekocht. Goede tip voor iedereen die ooit in Londen een musical wil bezoeken, koop de tickets bij het theater. Vergeleken de hoge prijzen in Nederland, dachten we dat we een hele normale prijs betaalden. Het was het in ieder geval waard. Wat een prachtige show! De paarden, gemaakt van een soort rotan, bewogen zo natuurlijk. Het leek wel alsof er een echt paard over het podium liep. De uren van studie en oefening waren duidelijk te zien in alle bewegingen. En daarnaast was het verhaal zelf ook heel erg mooi.


En als laatste een foto van een muurschildering in de buurt van ons hotel.

5 opmerkingen:

 1. Leuk!!! Deze foto's ga ik aan mijn dochter laten zien. Ik snap gewoon niet waarom ze niet naar Londen wil, op werkweek. Waarom kiest iemand nu voor sport in plaats van cultuur :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er is zoveel te zien in Londen. Maar ach iedereen is anders. Ik zou er bijvoorbeeld echt niet aan moeten denken om een hele week te sporten.

   Verwijderen
 2. Leuke blog heb je! En tof dat je naar Londen bent geweest. Ben er zelf jaren terug geweest en vond het zo indrukwekkend.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je. Londen was geweldig om te zien, maar ik zou er niet willen wonen, ik ben geen stadsmens. Zo'n paar dagen zijn super, maar het was ook fijn dat we daarna nog een paar dagen naar Brighton zijn gegaan. Daar blog ik binnenkort ook nog over.

   Verwijderen