maandag 6 oktober 2014

Groen geknutseld: Herfstbladeren

In deze rubriek plaats ik elke twee weken een D.I.Y. met oud, gerecycled of kosteloos materiaal. Twee weken geleden liet ik jullie zien wat ik gedaan had met theezakjes. Deze keer ben ik aan de slag gegaan met herfstbladeren. 

Een dagje te laat, maar hier dan alsnog mijn knutselverslag. Ik droogde de bladeren tussen twee velletjes papier die ik vervolgens tussen de bladzijdes van een boek stopte. Dat raad ik niet aan! Want het vocht trok door de velletjes papier en nu zitten er bobbels in mijn boek. De volgende keer onder het boek leggen en niet tussen de bladzijdes dus.


Voor dit lichtje, plakte ik de bladeren met transparant opdrogende lijm op een conserven potje. De blaadjes lieten zich niet zo heel goed plakken. Ze glibberden met de lijm en al steeds langs de gladde pot naar beneden. Met het lint eromheen bleven ze op hun plek. Nu de lijm droog is, plakken de bladeren wel aan de pot, maar het lint was leuk genoeg om te laten zitten.


Voor deze raamdecoratie gebruikte ik boeklon om de bladeren mee in te pakken. De bladeren worden op deze manier niet droog en breekbaar en behouden hun kleur veel langer. Met dun garen bond ik de bladeren aan een stokje die precies op maat maakte en tussen het kozijn in klemde.Tenslotte maakte ik een spetter afdruk met ecoline. Natuurlijk knoeide ik een dikke druppel op mijn werk. Dus besloot ik er nog maar wat meer dikke spetters aan toe te voegen. Ik vond het resultaat wel speels. 

5 opmerkingen:

 1. De volgende keer bij het drogen van je bladeren, ze tussen vloeipapier leggen. Zo beschadig je je boek niet :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb nog een paar gedroogde bladeren van de vorige herfst. ze zijn heel groot. Misschien passen ze op een slanke appelmoes-pot. Zo'n hoge. Leuk idee! Je maakt me enthousiast.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk dat je enthousiast wordt. Ik ben benieuwd naar je resultaat. Ik merkte wel dat de bladeren te stug waren om helemaal rond de pot te vouwen. De punten zitten bij mij daarom niet vast, maar alleen het midden van het blad.

   Verwijderen