zondag 5 april 2015

3 keer anders: Geitenkaas

Een oude rubriek waar ik het stof eerst even vanaf moest blazen. Drie simpele recepten met één ingrediënt.

Aubergine met geitenkaas:
Ingrediënten:
1 aubergine
4 schijfjes geitenkaas
zeezout
zwarte peper
olijfolie

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden. 
Snij de aubergine in twee dikke plakken. 
Besprenkel de aubergine aan beide kanten met flink wat olijfolie.
Bestuif de plakken met zeezout en zwarte peper.
Rooster de aubergine op een bakplaat voor 20 minuten. 
Haal bakplaat uit de oven en leg de plakken geitenkaas op de aubergine. 
Bak het geheel nog 10 minuten in de oven.
Serveer eventueel met een klein beetje honing.

Bietensalade met geitenkaas:
Ingrediënten:
3 rode bieten
1 appel
3 schijfjes geitenkaas
frambozen dressing van Hela (of een andere milde dressing)

Bereiding:
Snij de bieten en de appel in blokjes.
Meng de bieten en de appel met de dressing.
Kruimel de geitenkaas erover heen. 

Geitenkaasflapjes:
Ingrediënten:
4 plakjes bladerdeeg
Honing
16 dadels
Handje walnoten.
6 schijfjes geitenkaas
1 ei

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180-200 graden.
Haal de pitten uit de dadels en snij de dadels in kleine stukjes.
Verkruimel de geitenkaas.
Hak de walnoten in grove stukken.
Meng een paar lepels honing met de geitenkaas, de walnoten en de dadels.
Vul hiermee de bladerdeeg en vouw ze dicht zoals een appelflapje.
Bestrijk de flapjes met opgeklopt ei. 

variatie:
Hou je niet van dadels, dan kan je ze ook vervangen door stukjes appel. 

In deze rubriek schreef ik ook over: rucolaspinaziewraps met kip, havermout, noedels en zoete tosti's.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen