zondag 31 augustus 2014

Wiebelend op mijn nieuwe skates.

Gisteren kreeg ik ze in handen. De skates die ik over had genomen. Achteraf voor veel minder dan ze waard zijn, want het bleken echte roces. Ik ben meer uren gaan werken, waardoor ik niet meer kan gaan zwemmen op vrijdagochtend, maar ik wil toch graag iets meer aan lichaamsbeweging doen. Aan hardlopen heb ik echt een hekel, maar skaten, dat leek me wel wat.

Vandaag probeerde ik ze meteen uit. Wiebelend als een klein kind reed ik de brandgang uit. Vroeger had ik van die goedkope van de Scapino, met van die harde wielen. Je kwam er nauwelijks op vooruit en na tien minuten was je bekaf. Het verschil op deze skates was meteen te voelen.


De rit naar het park was een heel avontuur. Want stoepranden zijn eng, bestrating ligt ongelijk en remmen op die dingen is knap lastig! De volgende keer misschien de skates pas aantrekken als ik in het park ben. In het park zelf ging het erg goed, daar ligt van dat heerlijk gladde asfalt. Natte blaadjes op het pad geven je wel een hartverzakking overigens. Na een half uurtje kwam ik warm en voldaan weer thuis. De volgende keer nog wat langer.

6 opmerkingen:

 1. Blaadjes en takjes moet je zien te vermijden, niet alleen omdat je daarover ongelooflijk op je plaat kan gaan, het is ook slecht voor de wielen. Er komt vocht tussen de kogellagers en die gaan roesten. Als je in de herfst/winter door skate, is het raadzaam om ze eens per jaar te laten nakijken/schoonmaken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goede tip. Want vocht gaat er zeker wel in komen in de herfst.

   Verwijderen
 2. Gaaf! Ik doe al heel wat jaren aan skaten en vind het heerlijk. Beetje jammer dat het met regen en slecht wegdek niet te doen is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heb je nog tips om sneller te remmen? Ik heb nu zo'n lange remweg, dat is op straat met andere weggebruikers best lastig.

   Verwijderen
 3. Skates (en skeellers) hebben een lange remweg, remmen is altijd lastig. Je kan 1 voet overdwars achter je zetten en slepen. Het kost je rubber van je wielen, maar liever dat dan overreden worden. Of wat ik altijd doe: de berm in en vallen. Niet heel charmant, maar wel efefctief ^_^.

  BeantwoordenVerwijderen